diumenge, 8 de juny del 2014

Xavier Ricarte tanca la temporada de JM Moià

Xavier Ricarte tanca la temporada de JM Moià


Data02/06/2014

Xavier Ricarte clausurarà el II cicle de joves talents el dissabte 7 de juny

Coincidint amb aquest darrer concert de la temporada, celebrarem l'assemblea anual de socis
El jove pianista manresà Xavier Ricarte, que ja vam conèixer l'any passat, serà l'encarregat de clausurar el cicle de joves pianistes Maria Vilardell Viñas amb un recital potent que inclou obres de Beethoven, Chopin, Brahms i Liszt. Amb només 15 anys, aquest jove és un dels alumnes més destacats del Conservatori de Manresa al qual sens dubte caldrà seguir de prop en la seva ascendent carrera.

Documents adjunts
DataDissabte, 07 de juny   Hora21:00   LlocAuditori de Sant Josep (Moià)
PreuSocis JM gratuït, preu general 5€

II cicle Maria Vilardell Viñas: Xavier Ricarte, piano

BEETHOVEN, BRAHMS, CHOPIN i LISZT
Xavier Ricarte Faixó, piano       
Neix el 1998 a Manresa i comença els seus estudis musicals als 6 anys amb el professor Carles Julià, al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Actualment estudia Grau Professional amb la professora Nora Bosch.

Ha rebut classes magistrals de Lluís Grané, d'Alba Ventura, Daniel Ligorio, Katia Michel,  Vladislav Bronevetzky i Ramon Coll. Seguiex assistint a master classes amb en Carles Julià.

Xavier ha actuat al Conservatori de Municipal de Música de Manresa, al Conservatori Municipal de Música de la Garriga, a Sant Julià de Cerdanyola, a la Casa dels Pianos, 3 anys consecutius als “Pianos al carrer” de Manresa i Barcelona, al Sibelius, als Jardins Lladern de Vacarisses, a l’Auditori Sant Josep de Moià, al Gran Teatre Kursaal, a Bellaterra, a l’Auditori Enric Granados de Lleida, al Conservatori Superior de Música del Liceu.
També a col·laborat en l'homenatge a Maria Vilardell Viñas i a Maria Canals; a Manel Camp, tocant juntament amb ell, celebrant l’acte a La Garriga de Castelladral, entre d'altres.
Guanyador de diversos premis en concurs nacionals: 3 anys consecutius premiat en el Concurs de Joves Intèrprets de Torroella de Montgrí. Ha estat premiat en el 41è i 43è a Concurs de Joves Intèrprets de Catalunya, amb Menció d'Honor. Ha rebut el 2n premi al XVIII Concurs l’Arjau de Barcelona - Conservatori Superior de Música del Liceu-; i ha estat reconegut com ha un dels “Joves talents” de Manresa.
Ha actuat juntament amb l'Orquestra Sons d'Art i amb la Orquestra Simfònica del Conservatori de Música de Manresa.

PROGRAMA

I
Ludwig van Beethoven
      Sonata op 10 no 2
             Allegro
             Allegretto
             Presto
Johannes Brahms
      Rapsòdia op 79 no 2

II 

Fréderic Chopin
   Nocturn en mi menor op postum
   Nocturn en do#menor op postum
   Estudi op 25 no 12
Franz Liszt
  Nocturn no 3 “Somni d’amor”
Joventuts Musicals de Moià